In haar huisje aan de rand van het bos ontstonden de eerste zepen.

Adrienne van Dommelen

Geboren in Brabant tussen de appels en peren met haar tweelingzus en 2 oudere zussen en inmiddels moeder van 3 knappe meiden. Door haar achtergrond als schoonheidsspecialiste - dermatologie is ze gaan expirimenteren met zeep en huidolie voor eigen gebruik omdat er in de regulieren cosmetica veel rotzooi wat de huid niet ten goede doet maar sterker nog je huid enorm belast waardoor huidirritaties ontstaan. Met grote pannen in haar kneuterige keukentje in een huisje in het bos zonder bereik van telefoon of tv.

Haar zus vroeg naar een zuiver stuk zeep voor haar schoonvader die al jaren last had van kloven in zijn handen en hiervoor bij de huisarts liep. Tot grote verbazing zijn na enige tijd zijn handen kloof vrij. De vraag groeide naar zuivere cosmetica en na een aanvullende opleiding cosmetic EU legislation kwamen de eerste producten op de markt onder het merk Zeepbar (een bar is het Engelse woord voor een blokje).  

De producten van zeepbar onderscheiden zich door een hoog gehalte aan ZUIVERE werkstoffen zonder onnodige toevoegingen. Al de producten zijn ontwikkeld en handgemaakt met liefde voor mens en natuur. Het grootste verschil met regulieren producten is dat deze producten geen ingrediënten bevatten uit de chemische industrie zoals schuimverbeteraars, chemische geur- en kleurstoffen, siliconen of chemische conserveermiddelen. De ingrediënten moeten vooral zuiver zijn en bij voorkeur natuurlijk of zelfs ''food grade.'' Al de producten zijn palmolievrij en getest door een menselijk testpanel. 

Inmiddels worden de zepen stuk voor stuk handgemaakt door Werfzeep. De zepen worden volgens de koude methode geproduceerd, waardoor de van natuur aanwezige glycerine behouden blijft. Dit is een stof wat vocht vasthoud in de huid. Dit in tegenstelling tot fabriekszeep waarbij de stof wordt afgeroomd en los verkocht wordt. De zepen zijn overvet waardoor de zuurgraad van de huid snel hersteld en de huid niet trekkerig aanvoelt. In haar eigen cleanroom in Boekel worden de huidolie, reiniging en doucheolie geproduceerd. 

Iedereen verdient een kans, zo worden de producten verpakt in Gemert door een super team aan inpakkers door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

De duurzame verpakkingen zijn ontworpen en getekend door haar tweelingzus. Ze tekent hier hun moeder Nera
in haar moestuin en hun vader Ady tussen zijn fruitbomen. Hun ouders leven zeer eenvoudig, telen
hun eigen groeten en fruit en gaan op de fiets naar hun werk. 
Naar Adrienne's mening de basis van een gezonde leefwijze en dus ook de basis voor een
mooie huid.

 

adrienne van dommelen natuurlijke cosmetica