De juiste huidverzorging 

Welke verzorging bij welk huidtypen?

 

Ady zeep natuurlijke zeep handgemaakt met liefde voor mens en natuur.

De normale huid heeft fijne poriën, is goed doorbloed, en heeft een fluweelachtige glans. Voelt zacht en glad aan. Maar weinig mensen hebben zon idealistische huid. Zij hebben vaak hun genen mee en leven waarschijnlijk een zorgeloos bestaan met veel verse voeding. Deze huiden hebben maar weinig nodig.

Savond’s wassen met een pompje reiniging en lauw tot warm water. Daarna een drupje huidolie mengen met water in je handpalm en inmasseren. In de ochtend alleen reinigen met water en daarna de huidolie.

Onder de douche soms wat zeep en soms wat doucheolie.

 

Een droge of gevoelige huid komt het meest voor. Er zijn veel factoren die een huid juist droger maken. Het probleem bij deze huiden is dat er te weinig talg afgescheiden wordt. De natuurlijke hydrolipidnfilm bevat daardoor minder vet en als gevolg daarvan minder vocht. Een droge is hierdoor minder gewapend tegen aanvallen van buitenaf waardoor de gevoeligheid toeneemt. Voor deze huidtypen is cosmetica onmisbaar. Een droge huid glanst niet, is soms rood, vlekkerig, gebarsten en gespannen. Fijne lijntjes worden snel zichtbaar .

Een gevoelige huid jeukt, voelt branderig en is vaak rood.

Ik vergelijk deze huiden als grond. Het werkt het best als je telkens een klein beetje water geeft. Dan neemt de grond het goed op. Als de grond helemaal uitgedroogd is neemt deze ook geen vocht meer op. 2 liter water of thee drinken en genoeg gezonde vetten eten is bij dit huidtype een pre.

Deze huiden was je s ’avonds met lauw water en een pompje reiniging. 2 tot 3 keer per dag de huidolie dun aanbrengen op een vochtige huid. Soms wassen met ADY zeep en de doucheolie bij iedere douchebeurt.

 

Bij wat vettere huiden zijn de talgklieren overactief. Ze produceren meer talg dan noodzakelijk. Deze huiden hebben een vette glans en kans op puistjes. Vaak wordt de overactiviteit veroorzaakt door hormonen die uit balans zijn door verkeerde voeding of stres. Een voordeel deze huiden hebben later minder kans op rimpels. Bij puistjes lost het vermeiden van stres, suikers, koemelk en varkensvlees vaak het probleem al op.

In de ochtend en avond wassen met de reiniging en een kompresdoek van warm water, vervolgens een druppels huidolie aanbrengen op een vochtige huid. 2 keer per week de gezichtshuid reinigen met de ADY zeep. Ook de handen een paar keer per dag wassen met zeep zonder SLS.